søndag den 6. juli 2014

Raspberry Tart


Say hello to verdens nok nemmeste dessert..! 

Lavede den i går, hvor M og jeg var hjemme og grille hos et vennepar - og den var et hit :)


Opskriften er fra den fantastiske bog "Sunde Søde Sager" 
- har dog ændret lidt i den, da jeg ikk lige havde alle ingredienserne 

Bund:

* 40 gr kokosmel
* 75 gr mandelmel
* 115 gr fuldkornsrismel
* 1 æg
* 40 gr kokosolie
* 2 spsk øko honning
* 1 nip salt


Mascarponecreme:

* 250 gr mascarpone
* 50 gr græsk yoghurt
* skal fra 1 øko citron
* 1/2 tsk vaniljepulver
* 2-3 spsk øko honning


Pynt:

* Friske hindbær



Fremgangsmåde:


Bland kokosmel, mandelmel og rismel i en skål

Rør æg, kokosolie, honning og salt i

Ælt dejen med hænderne til den har en konsistens som tærtedej

Pres, med fugtige hænder, dejen ned i en smurt tærteform, Ø 22-24 cm

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min, eller indtil bunden er sprød og gylden




Rør mascarpone sammen med græsk yoghurt, reven citronskal og vaniljepulver

Tilsæt honning og smag cremen til, alt efter hvor sød den skal være




Når tærtebunden er helt kølet af, fordeles cremen på den - til sidst pyntes der med hindbær

Bund og creme kan sagtens laves dagen før (opbevares på køl) 
- vent dog med at pynte med bær til den skal serveres



Ekstra: mens tærten blev smovset, snakkede vi om, at et lag mørk chokolade på tærtebunden ville være fab..! Derudover kan du freestyle den, med den frugt du "topper" med, eks. jordbær, kirsebær osv.


Lad mig vide hvad I synes om den..! :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...