- altså let at lave, antal kalorier ser vi lige bort fra..! :D
Start med et lag knuste Digestivekiks (jeg brugte 1-2 kiks pr glas - pr lag)
- derefter et lag "jordbær/rabarber-mos"
- så et lag hvid chokoladeskum - og sådan forsætter du til du har fået lag nok :)
- slut evt. af med at pynte triflien med flødeskum og/eller friske bær
M og jeg var hjemme og spise hos et vennepar i går aftes og havde bikset denne dessert sammen til os
- dvs. jeg smagte kun en lille haps af M´s, ellers stod den på skyr m. mandler og kakao til mig :)
Opskrift (til 6 pers.)
250 gr rabarber skåret i 1 cm tykke skriver
250 gr frosne, optøet jordbær
150 gr sukker
1 vanillestang
Hvid chokoladeskum:
200 gr hvid chokolade
6 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk flormelis
1,5 dl piskefløde
Desuden:
1 pk. Digestivekiks
1) Skrab kornene ud af vanillestangen, kom rabarber, jordbær,
sukker og en tom vanillestang op i en gryde, bring det i kog og lad koge i ca. 5 min.
Afkøl det + fjern vanillestangen (jeg moste frugten lidt ud med en grydeske)
2) Hak og smelt den hvide chokolade, enten over vandbad eller i mikroovn.
Pisk æggeblommerne med flormelis og udskrabede vanillekorn til det er cremet - rør derefter chokoladen i
Pisk fløden til blødt skum og vend det i chokoladeblandingen
3) - og så er det i gang med "lag på lag-bygningen" :)
Lad gerne triflien stå og trække lidt i køleskabet inden servering
"Frugt-delen" kan med fordel laves dagen inden - så skal skummet bare lige laves,
triflien samles og vupti, så er dessert..! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar